dijous, 3 de maig del 2012

imatges i sons de Basantapur






























L`1 de maig es festiu a Nepal, va ser el dia que vaig sortir de l`hospital i despres de descansar a l`hotel i fer-me una dutxa vaig sortir a passejar una mica. Hi havia petites manifestacions pel carrer i un concert a Basantapur.
 Basantapur es la part vella de Kathmandu. Esta plena de temples hindus del segle XVI, el palau reial i la casa de Kumari ( the living goddess).
Nepal no nomes te diferents deus, deeses i bodhisatvas sino que tambe te una deesa viva. Aquesta es una nena petita que viu en un dels temples de Basantapur. Es diu Kumari devi i viu allunyada dels pares ,la pinten i vesteixen com una nina i es adorada en totes les festivitats. Fa bastanta pena pobre. Quan te la primera regla es considera que ja ha perdut la puresa  i torna amb la seva familia.
El govern s`encarrega de gestionar la cerca de la nova Kumari Devi. La deesa ha de ser de la casta mes alta i budhista ( tot i que aquesta tradicio tambe la comparteixen els hindus). Ha de passar varies proves, entre d`altres la tanquen 3 nits en un temple amb varies mascares terrorifiques i no ha de plorar...
Aqui podeu sentir alguns sons de Basantapur...


festa de l`1 de maig a Basantapur

cerimonia hindu a Basantapur

anant de Basantapur al meu hostal

3 comentaris:

  1. Doncs sí que fa pena això de la mini-deesa...Gràcies per penjar els sons de la ciutat, m'encanta!
    Monique.

    ResponElimina
  2. Hola Taís,
    Ja veus que estic seguint el teu viatge ! Quina maravella poder veure tantes fotos, llegir les vivències i sentir els sons !!! Ja conec una mica mès Nepal.M´ha agradat molt la cançó de les papallones negres i també la cançó nepalesa i a la guitarra el Nabin. Cuida´t. Un petó gran.
    Assun

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies per escriure Assun!!!

      com va l`angles? continueu anant a classe amb la mare? Si veniu a la India o al Nepal tindreu oportunitat de practicar-lo molt!!! :)

      Elimina