diumenge, 13 de maig del 2012

Els missioners de Uplad

Uplad esta a unes 4 hores en tren al nord de Mumbai. Per arribar al lloc on viuen els Jesuites s`ha d`agafar un rickshaw un cop arribes a l`estacio de tren. Dins del rickwshaw erem 9 persones. 4 homes al davant ( on normalment nomes hi cabrien 2 i justos) i 5 dones al darrera. Legalment nomes hi poden anar tres persones i el conductor. Pero en aquests pobles la gent es molt pobra i comparteixen tragecte per 10 rupies cadascu. Uplad es un poble tant petit que no surt al google maps.
Tot i que ara els alumnes estan de vacances ( aqui fan vacances el mes de maig fins a mitjans de juny), els jesuites em van ensenyar els internats-escoles que han creat i vam anar a visitar algunes families de nens i nenes que acaben de fer una especie d`examen de selectivitat. Estan esperant les notes, i depenent d`aquestes podran estudiar una cosa o una altra. En Joe es el director de l`escola i els esta ajudant a trobar una manera de poder continuar estudiant sense haver de gastar molts diners. La gent d`aquest poble es molt pobre. Cultiven arros i aixo es practicament l`unic que mengen ( amb sort tenen alguns pollastres i algun bufal per a treballar el camp).
En aquesta regio conviuen amb harmonia tres tribus: Warlies, Konknas i Katries. Aquesta gent esta fora del sistema de castes,se`ls anomena "Shedule Tribes" i en teoria reben una petita ajuda del govern... mes endavant ja en parlare.. Vaig passar un dia a Uplad amb els Jesuites, i pel vespre en Learoy em va portar amb moto a un altre poble a 45 minuts de Uplad, Shilonda, per a veure el treball que fan unes monges...

Si cliqueu AQUI podeu veure un video que vaig fer des de la moto....
I si cliqueu AQUI podreu sentir una canco india que ens va cantar el jesuita que veieu a les fotos que toca la tabla, el dels cabells llargs.


Uns quants professors de l`escola-internat ( boarther school) de jessuites de Uplad
 Aqui hi dormen , mengen i estudien entre 80 i 90 nens de 12 a 15 anys.
Segons els Jesuites, els nens son molt respectuosos i es porten molt be.
 Tres Jesuites. Quins homes mes interessants i sabis!!!! A part de tenir un sentit de l`humor molt refinat.
D`esquerra a dreta: el Learoy, en father Joe ( director de la boarther school d`angles, i no recordo el nom del de la dreta).

Fent una mica de musica amb en Learoy i en Steaven, tambe Jesuita.

Visitant alumnes a casa seva.

Els feia una il.lusio boja rebre les visites dels seus professors. Tenen una relacio molt estreta perque sovint van a fer picnics , cada dia juguen a futbol junts, i de fet conviuent molt perque aquests nens estan interns a l`escola degut a les grans distancies que han de fer. Estic convencuda que deuen ser uns grans professors, dona gust escoltar-los parlar.
 Viatjar tres en una moto es el mes normal del mon. Sovint veus quatre persones!
 Aqui la gent recorre llargues distancies a peu sota un sol infernal per a agafar aigua...sovint pel maig les temperatures superen els 40 graus.


3 comentaris:

  1. Hola guapa!
    Segur que la relación professor-alumne de tots ells és taaant diferent a la que vivim aquí! Segueixo llegint-te! Muas!

    Monique.

    ResponElimina
  2. Hola Monique!!!!

    Espero que estigueu tota la family be!! Tinc ganes de veure-us!!!!

    ResponElimina
  3. Estem tots bé guapíssima! Amb ganes de fer-te una abraçada i que ens expliquis en persona totes aquestes aventures! Muas!

    ResponElimina