diumenge, 6 de maig del 2012

Una familia newari

L`habitacio de la mare de`n Nabin. Preparant els pesols per a vendre`ls al mercat.
L`habitacio de`n Nabin
Casa d`un altre amic, en Sidharta. El dia del seu aniversari. ( el dia que va neixer Budha, Sidharta Gautama)
A Swayambu ( monkey temple) el dia de l`aniversari de Budha.

La cuina de`n Nabin



















En Nabin es fill d`un Newari ( una casta assentada a kathmandu) i una Tamang.
Ell tambe es va casar amb una dona d`una altra casta ( mes alta que la d`ell). Al Nepal el sistema de les castes encara esta bastant vigent tot i que esta canviant bastant ultimament ( avui en dia la majoria del govern es maoista).
En Nabin va haver de casar-se d`amagat. Un cop estas casat la familia ja no hi pot fer res i no te mes remei que acceptar-ho.
Viuen al centre antic de Kathmandu. Tenen una casa de 40 metres quadrats, molt vella, i hi viuen 6 persones en dues habitacions.  En Nabin, la seva dona Susma i el fill de 8 anys , en krishu, dormen en una habitacio. I en l`altra hi dormen la mare de`n Nabin ( Shanu antie) , la germana de`n Nabin ( la Pratima) i la filla de`n Nabin ( la Susbin).
El pare de`n Nabin va morir quan ell tenia 25 anys ( poc despres de casar-se) i en Nabin va agafar el paper de pare de familia.  Sota de casa te una botiga d`aquariums ( segueix el negoci familiar, com tothom).
La dona treballa en una botiga de bijuteria, la germana es auxiliar d`infermeria i la mare ven pesols pels vespres al mercat de Basantapur. ( s`asseu al terra al costat d`un temple hindu, amb tot de dones que venen les seves verduretes...). Segons en Nabin es la que cobra mes de tots...Pero la mare es gasta practicament tots els diners amb alcohol. Si li sobra alguna cosa es per a l`educacio dels nets...
En Nabin cobra  unes 10.000 rupies per mes ( uns 100 euros) la dona 5000, i la germana 6000 rupies.
Aquesta familia tant bonica no l`oblidare mai.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada